Testy alergiczne / odczulanie

Testy podstawowe

PYŁKI - leszczyna, wierzba, olcha, brzoza, babka, żyto, kukurydza,bylica, lebioda, lipa, sosna, świerk, trawy, ambrozja
INSEKTY - pszczoła, osa, komar
ZBOŻA - pszenica, żyto, jęczmień, owies, proso, orkisz, soja, kasza gryczana, ryż, sezam, kukurydza, drożdże, gluten
GRZYBY - mieszanka grzybów I, mieszanka grzybów II, candida albicans, alternaria, cladospory
SIERŚĆ ZWIERZĄT - wół, koń, pies, kot, świnka morska, wełna owcza, gęsie pierze, królik, papuga
UŻYWKI - kawa, herbata, kakao, miód, cukier, dym papierosowy
RYBY - mieszanka ryb I, mieszanka ryb II, flądra, makrela, łosoś, śledź, dorsz
MIĘSO - kurczak, cielęcina, baranina, wołowina, wieprzowina
MLEKO, JAJA - białko mleka krowiego, laktoza, żółtko jaja, białko jaja
WARZYWA - marchew, cebula, szpinak, ziemniak, pomidor, fasola
OWOCE - jabłko, gruszka, truskawki, maliny, agrest, porzeczki, winogrono, banan, brzoskwinia, wiśnia, morela, pomarańcza, cytryna, grejfrut
ROZTOCZA - roztocze kurzu domowego, roztocze mąki
ORZECHY - migdały, orzech włoski, orzeszki ziemne, orzeszki laskowe

Test wziewny

ZWIERZĘTA - kacze pierze, gęsie pierze, chomik, zając, kurze pierze, pies, wielbłądzia wełna, kanarek, królik, kot, lama, mysz, świnka morska, papuga, końwłosie, szczur, wół, owcza wełna, gołębie pierze, papużka falista, koza
NATURALNE, ALERGENY WZIEWNE - bawełna, len, wełna roślinna, włókno kokosowe, sisal, jedwab
PLEŚNIE - alternaria tenuis, aspergillus clavatus, aspergillus flavus, aspergillus fumigatus, aspergillus niger, aspergillus oryzae, aspergillus repens, aspergillus versicolor, aurobasidium pullulans, botrytis cirenea, chaetonium globosum, cladosporium cladosporoides, cladosporium fulvum, cladosporium herbarum, curvularia lunata, epicoccum purpurescens.
PLEŚNIE - fusarium culmorum, fusarium moniliforme, fusarium solani, geotrichum candidum, helminthosporium halodes, mucor mucedo, neurospora sitophila, penicillium brevicompactum, penicillium commune, penicillium expansum, penicillium notatum, penicillium roqueforti, phoma betae, phoma herbarum, pullularia pullulans, rhizopus nigricans, saccharomyces cere visiae, serpula lacrimans, sporobolomyces roseus, sporothrix Schenckii, trichothecium dependes, ustilago
SYNTETYCZNE, ALERGENY WZIEWNE - włókna akrylowe, włosy lalki BARBIE, włosy konika PONY, polyester zabawkowy, synt. mat. do wypełniania, poduszek "COMFOREL"
ROZTOCZA - kurzu domowego, siana, mąki, roztocze I (Acarus siro), roztocze II, (Tyrophagus putrescentia)
PLEŚNIE MIX - pleśnie mix I, pleśnie mix II, pleśnie mix III, pleśnie ziarna zbożowego mix, aspergillus mix, cladosprium mix, mucor mix

Test pyłkowy

KWIATY - pierwiosnek, mniszek, hiacynt, jaskier, koniczyna, nawłoć, róża, dalia, aster nowobelgijski, aster, wrzos, chryzantema, lak żółty, rumianek, rzepak
TRAWY - kupkówka pospolita, owies, wiechlina, tomka, kostrzewa, mietliczka, stokłosa, wyczyniec, tymotka, rajgras, owies głuchy, perz, trzcina, narcyz, tulipan, łubin, margaretka
KRZEWY - bez, bez czarny, jaśmin, ligustr, głóg pospolity, tamaryszek
ZBOŻA - jęczmień, owies, pszenica
PLEŚNIE - Aspergillus Mix, Cladosporium Mix, Mukor Mix, Fusarium culmorum, Botrytis cinerea, Alternaria tenuis, Epicoccum purpurescens, Fusarium solani, Chaetonium globosum, Trichothecium dependens, Phoma betae, Helminthosporium holades, Rhisopus nigricans, Sporobolomyces roseus, Phoma herbarum, Ustillago, Candida crusei, Aspergillus oryzae
DRZEWA - brzoza, wiąz, szczodrzeniec alpejski, topola, kasztanowiec, lipa, dąb, jesion, platan, grab, buk, klon, robina, osika, oliwne drzewo, sosna szkocka
ZIOŁA - szczaw, piołun, szkleniczek I, szkleniczek II, pokrzywa, babka lancetowata, lebioda, chmiel

Test spożywczy

BARWNIKI - E 102, E 104, E 110, E 120, E 122, E 123, E 124, E 127, E 132, E 133, E 151, mieszanka żółta, mieszanka czerwona, mmieszanka brązowa
EMULGATORY - E 322 lecytyna S, E 322 lecytyna D, E 338, E 339 b, E 340 a, E 340 b, E 340 c, E 341 c, E 450, E 450 a, E 450 c, E 621, E 622, E 623
ANTYOKSYDANTY - E 310, E 312, E 320, E 321
AROMATY - aromat malinowy, aromat truskawkowy, aromat morelowy, aromat wiśniowy, aromat pomarańczowy, aromat cytrynowy, aromat jabłkowy, aromat gruszkowy, aromat bananowy, aromat waniliowy, aromat ziołowy, aromat rumowy, aromat coca cola
KONSERWANTY - E 200, E 202, E 210, E 211, E 212, E 214 PHB, E 216 PHB, E 218 PHB, E 220, E 221, E 223, E 224, E 230, E 233, E 249, E 250, E 251, E 252
INNE - fenol, kwas salicylowy, kwas acetylo salicylowy, kwasek cytrynowy, guma arabska, fluorek wapnia, sulfadiaza, sulfaguanida, prokaina, , chinina, ocet winny
SŁODZIKI - mannit, sacharyna Na, cyclamat, aspartam, sorbit, laktoza, fruktoza